Primerjava električnih skirojev

Primerjava XIAOMI M365 PRO in SEGWAY BY NINEBOT ES2

XIAOMI M365 PRO in SEGWAY BY NINEBOT ES2

Dizajn

Primerjava dizajna; Xiaomi M365 ima boljši dizajn kot ES2. ES2 ima baterijo pritrjeno na krmilo, medtem ko jo ima M365 nameščeno pod stojiščem. Ta lastnost daje M365 dve prednosti:

1- Ima nižji gravitacijski center. Baterija je eden izmed najtežjih delov električnega skuterja, zato je zelo priročno, da je ta postavljena kar se da bližje tlom, saj je tako skuter bolj stabilen.

2-Tanjše krmilo. Kadar skuter zložimo, krmilo postane ročaj za nošenje naprave. Ker na krmilu ni baterije, je to dosti tanjše, kar nam omogoča lažje prenašanje. ES2 ima precej široko krmilo in je napravo težje nositi.

Gume – katera konfiguracija je boljša?

Polne gume so bolj priročne kot napihljive, saj jih ne moremo preluknjati. Nič kaj prida ni, če nam guma poči sredi ceste, ko smo daleč z doma. Iz priročnega vidika je ES2 boljši. Negativna lastnost polnih gum pa je ta, da vožnja ni tako prijetna kot z napihljivimi, saj so gume trdejše, zato je lahko vožnja kar precej groba. Ko kupujete, se odločajte na podlagi terena po katerem boste vozili. Če bo vaša ruta po ravnih, gladkih površinah, potem so priporočljive polne, drugače pa napihljive gume. Torej Xiaomi za zahtevnejše terene in ES2 za nezahtevne.

Primerjava zavore

Zavore so veliko bolj efektivne in stabilne na Xiaomi modelu, ker zavora deluje na zadnje kolo. Zaviranje je dosti bolj varno, napravo pa lahko zaustavljamo že s tem, da samo popuščamo pri gasu.

ES2 ima zadnjo nožno zavoro in električno motorno zavoro. Obe dobro opravljata svoje delo. Najbrž boste uporabljali samo eno od teh, pri večini uporabnikov je to električna zavora, ki je lahko včasih malo zapletena, sploh če se moramo nemudoma ustaviti. Potrebno je malo prakse, da začnemo obvladati to zavoro.

Primerjava osvetlitve

Obe napravi imata močne sprednje in zadnje LED luči, ki omogočajo dobro vidnost tudi med temnimi urami dneva. ES2 ima dodatno ambientno LED luč, ki je pritrjena pod stojiščem in jo lahko upravljamo (spreminjamo barvo) z mobilno aplikacijo. Zelo »kul«, vendar nepotreben dodatek.

Primerjava zaslona

ES2 ima na zaslonu pritrjen na vrhu krmila in prikazuje podatke, kakšni so v realnem času. M365 ima samo par luči, ki nam povejo koliko baterije nam je še ostalo. Kakorkoli, podrobnosti podatkov lahko pri obeh skuterjih preverimo na mobilni aplikaciji.

Test pospeška

Oba skuterja sta bila testirana tako, da sta bila obremenjena z določeno težo pri vožnji v klanec.

Ugotovljeno je bilo, da ima ES2 boljše pospeške, kadar je teža pod 65 kg. Proti Xiaomiju začne izgubljati, ko se teža poveča. Razlika je precej očitna – ne samo da M365 doseže večjo hitrost (20km/h, medtem ko ES2 doseže 19km/h), ampak je tudi 2 sekundi hitrejši.

Če dodamo 5kg, razlika postane še večja. M365 ima iste pospeške, ES2 pa pade na hitrost 16km/h.

XIAOMI M365 SEGWAY BY NINEBOT ES2
Domet  45km 25km
Max. hitrost  25km/h 25km/h
Teža 14,2kg 12,5h
Baterija 474Wh 187Wh
Moč 300W 300W
Čas polnjenja 8,5h 3,5h
Gume Premer 21cm, napihljive Sprednja 20cm, zadnja 19.2cm, polne
Max naklon 20% 10%

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Električni Skiro Slovenija
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0